Een interview met Shane Ryan - FEED

Claire Sweeney
Author Claire Sweeney
Blog

FEED is een nieuw soort voedingsmiddelenbedrijf - een gezonde lunchbezorgservice met een geweten. Voor elke FEED die je bestelt, doneren ze een maaltijd aan een kind in de derde wereld via hun liefdadigheidspartner Mary's Meals.

Hallo Shane, geef ons een korte elevator pitch voor FEED.

Bij FEED ligt de focus op gezonde, natuurlijke ingrediënten in plaats van specifieke diëten of levensstijlen. We maken echt hele smakelijke lunches die ongelooflijk goed voor je zijn.

We willen dat de mensen hun lunchpauze gaan reclaimen. In plaats van eindeloos in de rij te staan ​​voor middelmatig eten, laat u een FEED bij uw deur bezorgen en besteedt u uw lunchuur aan iets waar u van houdt.

Wat is het verhaal en de inspiratie achter FEED en hoe ben je hierbij betrokken geraakt?

Ik ben altijd behoorlijk ondernemend geweest, dus ik leerde heel snel na het beëindigen van de universiteit dat de traditionele manier van werken niet voor mij was. In termen van het FEED-concept ontwikkelde het zich organisch in de loop van de tijd, maar de kerngedachte rond gezond voedsel ontstond toen ik zelf een aantal aanpassingen in de voeding begon te maken. Ik werkte in een zeer veeleisende baan in het Midden-Oosten (90+ uur per week) en zag met de eenvoudige toevoeging van gezonde natuurlijke ingrediënten hoeveel beter ik me voelde, zag en presteerde.

Toen ik naar Ierland verhuisde, kon ik nergens iets vinden dat echt interessante lunchopties bood die voedzaam waren en een goede prijs vertegenwoordigden. Ik ontdekte dat veel plaatsen enorme menu's hebben met honderden opties die me beklemtonen, dus ik eindig altijd met hetzelfde gerecht. Met FEED heb ik het menu gekoppeld aan vijf eenvoudige maar leuke gerechten, één per dag. Als je elke dag FEED bestelt, krijg je die variëteit met de zekerheid dat je iets van superieure kwaliteit eet met veel nadenken.

Ik ben altijd gepassioneerd geweest over het teruggeven en erkennen van hoe gelukkig ik ben om hier in Ierland te wonen. Ik herinner me toen ik 11 was, in plaats van om speelgoed voor mezelf te vragen, schreef ik de Kerstman met het verzoek hem mijn geschenken te geven aan een kind dat er geen had. Het hebben van een sterke sociale missie vanaf het begin was één ding waar ik hard aan werkte om het concept FEED te ontwikkelen en na een ontmoeting met het team bij Mary's Meals wist ik dat het de perfecte samenwerking was. Ze voeden meer dan 1 miljoen kinderen per dag op scholen in de ontwikkelingslanden en voor elke FEED die wordt besteld, schenken we één maaltijd.

Waar zou je over 3 jaar willen zijn?

Ik heb veel plezier met FEED en zou het merk graag verder willen ontwikkelen. 3 jaar is een lange weg op weg naar een bedrijf dat nog in de kinderschoenen staat, dus ik concentreer me op het zorgen voor een solide basis van kwaliteit en integriteit van waaruit in de toekomst kan worden gebouwd wanneer de tijd rijp is.

Is dit je eerste bedrijf?

Dit is mijn eerste bedrijf, dus ik doe alles voor de eerste keer - wat een achtbaan.

Shane FEED Food Delivery

Alle lessen die tot nu toe zijn geleerd voor startups?

Het is een moeilijk pad om alleen te gaan, dus als ik vanaf het begin alles opnieuw zou doen, zou ik vanaf het begin een partner hebben aangenomen. Ik doe nog steeds alles op FEED zelf en ik ben trots op hoe ver ik het alleen heb gedaan, maar ik denk dat het een veel eenvoudiger proces zou zijn geweest met een ander die erbij betrokken was.

Grootste lessen: vraag om hulp en luister zelfs! Ik heb geleerd dat de meeste ondernemers graag met je spreken en advies en hulp bieden op welke manier dan ook en vaak zijn hun inzichten van onschatbare waarde. Verspil ook geen geld aan het begin - gebruik het magere canvas als je bijbel. Er zullen zeker een miljoen betere dingen zijn om geld op uit te geven, dus hou het in het begin goed bij. Vertrouw me, ik heb het op de harde manier geleerd.

Heb je veel negativiteit ervaren met betrekking tot het starten van je eigen bedrijf?

Ik zou helemaal niets zeggen. Grotendeels zijn mensen over het algemeen echt voorstanders van mensen die het risico nemen en proberen iets helemaal opnieuw te bouwen. Mijn kameraden gaven me in het begin een harde tijd met een late nacht grillen over een aantal bieren in Londen, maar ze wilden gewoon zeker weten dat ik voorbereid was en alles goed had doordacht. De consensus aan het eind was positief, wat geweldig was, want ze zijn een harde stelletje jongens om te winnen!

Hoe beschrijf je jouw gemiddelde dag?

Ik ben vroeg op (of laat, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt). De meeste dagen ben ik rond 4.30 uur klaar om de ingrediënten van de dag op te halen bij Smithfield Market en in de keuken om 6.30 uur. De levering begint om 10.30 uur en ik ben meestal om 13.00 uur terug op het FEED hoofdkwartier in Drumcondra voor mijn eigen lunch voordat ik de rest van de dag dingen uit mijn oneindige lijst tikt. Ik probeer 40 minuten in de sportschool te komen in de late namiddag voor het avondeten, maar ik werk normaal tot 21 uur 's avonds. Het is een lange dag maar ik hou van elke seconde en de mensen die ik tegenkom maken het de moeite waard.

Wat is je favoriete gerecht om te maken en waarom?

Mijn favoriete gerecht is F # 5 uit het huidige FEED-menu. Het is zo eenvoudig en fris, maar echt gevuld met ongelooflijke smaak- en textuurcombinaties van venkel, sinaasappel, walnoten, gerst en bosbessen.

FEED Owner Shane Ryan

Wat was je laatste take-away?

Ik heb een zwak voor Perfect Pizza en zal het waarschijnlijk een keer per week bestellen - het is echte Italiaanse pizza gemaakt door een Italiaanse chef-kok hier in Dublin en komt het dichtst in de buurt van de echte deal die ik tot nu toe buiten Milaan heb gehad. Neon op Camden Street is een andere waar ik groot fan van ben. Ik heb daar afgelopen weekend een Nederlandse vriend meegenomen en hij was echt onder de indruk van de kwaliteit van de ingrediënten en het concept dus wees niet verbaasd dat er in de nabije toekomst een Neon opduikt in Amsterdam! :-)

Hoeveel keer gemiddeld zou u bestellen om mee te nemen per maand?

Ongeveer 4 keer.

Wat zou jouw perfecte voedseldag in Dublin zijn?

Ik ben een grote brunchfan, dus alles dat draait, is dat winnaar in mijn boek. Voor mij is eten een echt sociaal iets, dus als de sfeer en mensen waarmee ik samenleef groot zijn, dan is het halverwege perfect te zijn in mijn ogen. Ik ga vrij veel uit eten, omdat ik elke dag in de keuken eet en er de voorkeur aan geef nieuwe plekken te proberen, tenzij iets vlekkeloos is. Er zijn nu zoveel ongelooflijke restaurants in Dublin; het is echt een opwindende tijd voor de industrie. Deze trend zal zich lang voortzetten.

Wie zijn jouw invloeden?

Een grote invloed op eten is voor mij Yotam Ottolenghi - de manier waarop hij smaken en texturen vermengt met invloeden uit zoveel verschillende keukens is niets minder dan artistiek. Een andere invloed van mij is mijn oom Brendan O'Connor, een mede-alumnus van het Shannon College of Hotel Management en een belachelijk succesvolle restauranteur en zakenman in de VS - met de hulp van zijn legende van een vrouw Claire heeft hij een Amerikaans instituut gebouwd en echt solied. zakelijke waarden in mij vanaf een zeer jonge leeftijd. Als ik zelfs maar een fractie van het succes kan bereiken dat dit paar gedurende hun hele carrière heeft vergaard, dan zou ik heel trots zijn.

Shane from FEED Delivery Service

Welk boek zou je het meeste aanbevelen aan vrienden?

Ik ben een grote lezer, maar adviseer altijd de Tuesday’s With Morrie door Mitch Albom. Elke keer dat ik het lees, leer ik iets nieuws.

Welk advies zou je jezelf als 15-jarige geven?

Stop met een ezel te zijn en laat mensen je leuk vinden, het zal de dingen een stuk makkelijker maken.

Waar kunnen we je volgen en meer te weten komen over jouw projecten?

De beste manier zou zijn omFEED te volgen op Facebook, Twitter en Instagram; en je kunt rechtstreeks contact met me opnemen via [email protected]

Bedankt Shane!

Wil je een gratis Flipdish demo?Neem vandaag contact met ons op.