Digitale bestelwebsite en app voor quick service restaurants

Veel mensen hebben een favoriet of een paar favoriete restaurant(s) met snelle levering. Klanten gebruiken online bestelwebsites en apps zowel voor het gemak als om spaarpunten te verdienen. Voor uw bedrijf geeft het hebben van een website en app met uw eigen merk toegang tot veel nuttige klantgegevens die hogere bestelvolumes en een efficiëntere bedrijfsvoering ondersteunen.

Of u nu een grote fastfoodketen bent met meerdere locaties of een lokale, onafhankelijke QSR met slechts enkele medewerkers, ons online bestelsysteem kan uw zakelijke behoeften ondersteunen. U krijgt een website met een volledig geïntegreerd online bestelsysteem waar klanten in een paar klikken een bestelling kunnen plaatsen voor bezorgen of afhalen.

Ze zullen ook blijven terugkomen voor meer met loyaliteitsfuncties die in het systeem zijn ingebouwd om herhaling bestellingen aan te moedigen. U kunt uw klantgegevens beheren om inzichten te ontdekken die de vraag naar bestellingen optimaliseren. We koppelen u aan ons Customer Success team dat u bij elke stap van het proces zal helpen, omdat we willen dat u slaagt. We zitten hier samen in.

 Met een merkapplicatie krijgt u uw logo op de telefoons van uw klanten, ondersteund door onze technologie van wereldklasse die een klik omzet in trouwe klanten.  Het hebben van uw eigen branded app geeft uw klanten een snelle en eenvoudige manier om regelmatig bij u te bestellen.

Self-service kiosk voor Quick Service Restaurants

Laat uw klanten niet in de rij staan om een hamburger of taco te bestellen. Tijd is geld en velen zullen gewoon weglopen om ergens anders een snellere service te krijgen. Onderzoek toont aan dat een rij van slechts vijf mensen genoeg is om meer dan de helft van de klanten de deur uit te krijgen en naar de concurrent te sturen. Tegen de tijd dat de rij 10 mensen bereikt, zal 91% van de klanten vertrekken.

Veranderend consumentengedrag stimuleert de vraag naar zelfbedieningskiosken in de horeca, QSR’s en snelle casual restaurants zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de trend.

Self-service kiosken bieden Quick Service Restaurants snelheid, gemak en nauwkeurigheid. Het is alsof je een extra paar handen aan de kassa hebt om bestellingen aan te nemen, waardoor ander personeel zich kan concentreren op het creëren van een betere klantervaring.

Zelfbedieningskiosken versnellen het bestelproces, waardoor de rijen korter worden en de klanten tevredener zijn. Wanneer ze beslissen waar ze gaan eten,  zullen ze uw merk de volgende keer dat ze gehaast zijn.

U krijgt niet alleen sneller eten, maar klanten geven ook gemiddeld 30% meer uit bij het bestellen van een kiosk. Zelfbedieningskiosken bieden de mogelijkheid tot upselling en het promoten van menu-items met een hogere marge.

tabletop kiosk

Giovanni's Fish and Chips

“De app is echt makkelijk te gebruiken, we hebben nu veel vaste klanten die de app minstens één of twee keer per week gebruiken. De app staat gewoon op je telefoon en je kunt in een paar klikken bestellen, inclusief betaling. Het is geweldig!”
Eigenaar, Mauro PacittiGiovanni's Fish and Chips

Cafolla's Diner and Takeaway

“Ik heb net het verkooprapport van vorige week gekregen en ik was geschokt omdat ik dacht dat het rustig zou zijn, maar het was een geweldige week. Dus wat je ook doet, het werkt! We hebben geweldige resultaten met de kip snackbox.”
Eigenaar, Richard DelahuntyCafolla's Diner and Takeaway