Een interview met Derek Keatley - Urban Mess

Claire Sweeney
Author Claire Sweeney
Blog

We hadden het voorrecht en het genoegen om voormalig architect Derek Keatley (midden), mede-eigenaar van East Point Village’s Urban Mess, te vragen naar zijn nieuwe bedrijf en het leven als nieuwe vader.

Hoe zou je jezelf beschrijven in 3 woorden?

Waanidee van grootsheid.

Haha! Wat is het verhaal achter Urban Mess en hoe ben je betrokken geraakt?

Sinds de economische crisis een paar jaar geleden betwijfelde ik de broosheid van de architectuur - omdat ik er in Ierland niet in geslaagd was er carrière van te maken. Dus ging ik naar Australië, waar ik me aanmeldde bij meer dan 1000 bedrijven, die allemaal zeiden: Nee. Australië maakte op dat moment een eigen recessie door. Na 8 maanden kwam ik thuis uitgebrand en brak en besloot ik dat ik vanaf dat moment meer controle zou hebben over mijn werk en inkomen. Ik was op dat moment vastbesloten om mijn eigen bedrijf te runnen, maar ik wist nog niet wat dat ging zijn.

Ik begon met een paar ideeën voor mijn woonplaats Howth. Ik zag twee ezels te koop in Cork voor € 200 en ik dacht dat het hoofdstrand in Howth perfect zou zijn voor ezeltochten (zo populair in elke badplaats), maar met de zorg en het onderhoud aan twee ezels ging ik al snel aan de slag met het volgend idee - Zorbs! Ik kocht er twee in Wicklow, huurde een grote opblaasbare helling op en vroeg toestemming om ze een weekendje op mini-carnaval in Howth te hebben. Last minute huurde ik ook een kleine Merry-Go-Round en ik zette dat naast de Zorbs. De dag was een flop en het enige dat geld verdiende was de Merry-Go-Round die bijna alle overheads dekte.

Ik werkte als ober in de Brass Monkey Howth voor 5 dagen per week en op mijn vrije dagen werkte ik in Damsen Diner op South William Street. Ik heb al mijn fooi bewaard, wetende dat er uiteindelijk een zakelijke mogelijkheid zou komen en ik geld zou hebben om het te financieren.

Op een dag in de Brass Monkey belde mijn buurman mij. Hij zei dat hij een voorstel had en vroeg of ik geïnteresseerd zijn om het te zien? Het was een leegstaande horecagelegenheid in East Point Business Park en de rest is geschiedenis.

Waar komt de naam vandaan?

Het was waarschijnlijk het enige aspect waar mijn zakenpartners en ik niet over konden beslissen. Onze WhatsApp-groep ging dagenlang door met het weggooien van willekeurige restaurantnamen: "Wok Pot", "Wok Box", "Pot Bowl Box", "Kantine", "Noodle Bag", "Urban Pot", "City Mess" - uiteindelijk werd het een naam die nog geen website had en we gingen allemaal met de enige naam waar niemand van ons echt een probleem mee had. We hadden meer dringend werk om ons op te concentreren.

Wat is jouw rol?

Eigenaar / exploitant.

Ik kom binnen om half 7 ‘s ochtends, ik controleer e-mails om te zien welke cateringevenementen moeten worden georganiseerd, waar we die dag / week Fruit Boxes en Sandwich Boxes moeten bezorgen.

Iedereen in de catering zal je vertellen dat je het onverwachte verwacht, dus ik probeer mijn dag niet te veel te plannen, wetende dat er iets onverwachts zal opduiken dat moet worden gesorteerd; uit sojamelk, een last minute bestelling voor een bedrijf, kan een medewerker niet binnenkomen - het gebruikelijke.

Ik beheer voornamelijk het personeel en houd toezicht op wat ze nodig hebben om de klus te klaren.

Heeft jouw architectuuropleiding je geholpen bij het zakendoen?

Absoluut - ik ontwerp al onze merken, folders, klantenkaarten, menu's en alle promotiemateriaal als we dat nodig hebben - wat vaak het geval is. Het is geweldig dat ik geen ontwerper hoef te contacteren om kleine wijzigingen aan te brengen in wat we ooit nodig hebben. Ik heb zelfs alle kunstwerken voor de muren in restaurant gedaan. Ik heb ook het interieur en de indeling van het restaurant ontworpen. Architectuur had alles te maken met het uitzoeken van een opdracht met een eigen probleem en het op een mooie manier af te ronden - het is hetzelfde met catering.

Wilde je altijd al een restauranthouder zijn?

Nee, ik wilde een strip- / cartoon bedrijf bezitten zoals Marvel Comics of Disney - dat wil ik nog steeds dus ga het ook op een dag doen.

Hoewel er wat gezelligheid heerst in restaurants en catering.

Food Example from Online Ordering

Heb je te maken gehad met negatieve mensen toen je begon?

Je hoeft geen bedrijf te starten om met negatieve mensen om te gaan. Ik heb het gevoel dat er mensen zijn die proberen hun eigen zelfvertrouwen op jou te projecteren. Het neemt geen ballen om negatief te zijn, daarom is het eenvoudig! Als je iets ambitieus begint en je ziet een manier om het te doen, hoor je veel negativiteit van de twijfelaars. Ik denk dat het een verdedigingsmechanisme is dat ze zich niet ontoereikend voelen.

Jij hoeft je geen zorgen te maken, jij kiest en kiest jouw gespreksonderwerpen over het project en filtert de hoeveelheid informatie die je ze geeft. Druk daarop aan.

Hoe beschrijf je jouw gemiddelde dag? Kom je überhaupt in de keuken?

Alleen als ik een boterham wil. Ik probeer buiten de chefs te blijven. Ze hebben allemaal veel ervaring om zelfstandig te werken, hoewel ik afgelopen vrijdag, toen het erg druk was, achter de friteuses sprong om er zeker van te zijn dat het restaurant genoeg friet had.

06.00 uur - Sta op, douche en pak wat fruit om op te eten tijdens het rijden.

6.30 - Aankomen en beginnen aan mijn "Takenlijst", e-mails beantwoorden, krijgen welke bezorging of catering er die dag georganiseerd moet worden.

11.00 uur - Ik doe dan graag mijn best om de de werkvloer klaar te maken en het menu op te zetten.

12.00 tot 14.00 uur - Lunchshift, druk druk druk!

2 pm - Pak snel iets te eten en rust even uit.

14.20 uur - Verzamel serviesgoed van leveringen, ave; een soort van ontmoeting, e-mails, ga naar Musgrave's en organiseer de magazijnruimte voortdurend - mijn geheime obsessie.

Online Food Ordering Menu Item

Gefeliciteerd met je pasgeboren zoon, heeft hij je perspectief veranderd?

Ongelofelijk, zijn leven is nu mijn verantwoordelijkheid. De rekeningen voor zijn opvoeding hangen af ​​van wat ik wel of niet doe.

Ik heb mijn levensstijl veranderd. Ik werkte in restaurants die de hele nacht werkten en om 2 uur 's nachts thuiskomen, dus ik besloot om een ​​meer structureel leven te creëren, zodat ik een weekend met hem vrij kon nemen om hem te laten wandelen, naar de speeltuin te gaan, enzovoort.

Het bezitten van een bedrijf gaat net zo goed om het verbeteren van je eigen leven als om het verdienen van geld.

Aangezien je het zo druk hebt, bestel je vaak eten?

Ja, Camille Thai was de laatste. Ik geef de voorkeur aan voorgerechten op hoofdgerechten, vooral in restaurants. Ze lijken altijd meer avontuurlijk.

Online Ordering Takeaway

Wat is er nodig om succesvol te zijn wanneer je je eigen restaurant begint?

Ik ben nog geen succes, maar je moet er gewoon voor gaan. Zoveel mensen zijn gewoon vol met praatjes. Let alleen op degenen die het feitelijk doen.

Wie zijn je belangrijkste invloeden?

Mijn vader - ik krijg mijn arbeidsethos van hem.

Tony Robbins - hij is een oplossing voor alles.

Welk boek zou je het meeste aanbevelen aan vrienden?

Rich Dad / Poor Dad - Robert Kiyosaki.

Welk advies zou je jouw 15-jarige zelf geven?

Lees Rich Dad/Poor Dad.

Is er iets dat je anders zou doen bij het starten van het bedrijf?

Ik zou zeker meer openstaan ​​voor meer verschillende soorten catering. We doen Boerenmarkten, Pop Up Canteen in Kantoren, Broodjesleveringen en Event Catering - waarvan ik niet had verwacht dat we het zouden doen voordat we het hadden geopend. Het evolueerde allemaal op manieren die ik me niet eens kon voorstellen.

Bedankt Derek en veel succes in de toekomst!

Bekijk Urban Mess voor meer informatie of volg ze op Twitter of Facebook.

Ben je geïnteresseerd in een gratis Flipdish demo? Neem vandaag contact met ons op.