Een interview met Brian Lee - Chopped

Claire Sweeney
Author Claire Sweeney
Blog

We hadden een kopje koffie met healthfood- en fitnessondernemer Brian Lee van Chopped, slechts enkele minuten voordat hij de deuren naar zijn nieuwe Fairview-pand opende.

Hoe zou je jezelf beschrijven in 3 woorden?

Houdt van risico's.

Wat is het verhaal achter Chopped?

We hebben in 2012 het eerste restaurant op Baggot Street geopend en die maand ben ik begonnen met het openen van een tweede. Ik heb jaren geleden in een Londis geïnvesteerd, maar het was geen plek waar ik graag zou eten. Het eten was laag cijfer. Ik wilde een plek hebben waar ik graag zou eten. Dat is wat Chopped is. Het is een plek waar ik elke maaltijd van de dag letterlijk kan krijgen en meer dan 1 miljoen variaties op gerechten kan hebben, allemaal zonder me zorgen te maken of het eten vers is of niet.

Wie is je typische klant?

Letterlijk iedereen die gezond wil blijven of gezond wil worden. We hebben een sportschool boven en de jongens komen allemaal naar beneden na hun training en krijgen hun eten voor de dag.

Wat is de volgende stap voor jou?

Ik ga 2 nieuwe locaties openen. Ik kan niet zeggen waar precies maar één in het stadscentrum en één buiten Dublin. We zijn op zoek naar franchising. En misschien is er ook een Ierse topatleet bij betrokken.

We weten dat je een gezondheids man bent, waar bestaat je work-out uit?

Ik train normaal gesproken 6 dagen per week. Soms 2 keer per dag. Dus ik zou aerobisch en anaeroob zijn. Kracht en conditie, misschien techniek in de avond. Ik train nog steeds in MMA. Ik zou in de volgende maand of twee kunnen concurreren in een amateurgevecht.

Wat zou je een 15-jarige vertellen die op jou wilde lijken?

Blijf op school. Slaag voor de middelbare school en ontvang je diploma.. Als je een ondernemer bent, begin dan jong. Je zult niets te verliezen hebben. Je hebt geen hypotheek en kinderen. Je kunt fouten maken en terugkaatsen.

Welke boeken adviseer je het meest?

Ik raad mensen aan om Rich Dad, Poor Dad van Robert Kiyosaki te lezen. Ik las dat toen ik 16 was. Vroeger had ik €20.000 aan leningen en liet ik het geld gewoon zitten en betaalde het vervolgens terug. Mijn credit rating schoot omhoog en ik kocht mijn eerste huis op 19. Ik heb dat uit het boek geleerd.

Wat lees je op dit moment?

Ik hou van autobiografieën. Ik heb onlangs Anyone Can Do It vam Duncan Bannatyne gelezen. Ik hou ook erg vanLosing My Virginity door Richard Branson enWhat You See Is What You Get van Sir Alan Sugar.

Wat is je favoriete tv-programma?

Het moet Game of Thrones zijn!

Uiteindelijk, McGregor of Jose Aldo?

Haha, McGregor… 3e ronde knock-out!

Thanks Brian!

Bekijk Chopped voor meer informatie of maak contact met Brian via Twitter @BrianLBruce en Instagram @BrianBruceLee

Ben je geïnteresseerd in een gratis Flipdish demo? Neem vandaag contact met ons op.