Een interview met Adam McMenamin - Two Fifty Square Coffee

Claire Sweeney
Author Claire Sweeney
Blog

Wat is het verhaal achter Two Fifty Square?

Ik werd geobsedeerd door koffie toen ik in Melbourne woonde, een van de beste koffiesteden ter wereld. Ik heb daar veel ideeën uitgehaald en ze op Two Fifty Square gezet. We hebben de koffiebrander in huis en we hebben de groothandel koffiekant van het bedrijf. Ik wilde het makkelijker maken om een ​​goede koffie te krijgen in Dublin. Het was moeilijker om hier een goede koffie te krijgen dan om een ​​slechte koffie, maar dat is aan het veranderen.

Er is de retail- en wholesale-kant van het bedrijf, is er ook een e-commerce-element?

Ja, dat is momenteel in ontwikkeling. We zullen maandelijkse leveringen van 4 verschillende soorten koffie doen We willen verschillende soorten exotische bonen laten zien.

Vertel ons over de groothandel.

Op volume van de kilo uitgaand is de hele verkoop groter dan de detailhandel. We hebben 14 groothandelsklanten die wekelijkse leveringen van 4 - 20 kilo afnemen. We zullen al die plaatsen op de website laten vermelden. En we doen ook kantoorbezorging van bonen. We zouden ongeveer 300 kilo per week doen, maar het is nergens waar het zou kunnen zijn.

Waar komt de naam Two Fifty Square vandaan?

Het is de grootte van het gebouw - 250m². Er zijn veel namen op verzonnen, maar daar zijn we mee begonnen. Het is moeilijk te onthouden, maar ik wilde het niet zo stom noemen als "Adam's Café". Haha.

Wat heb je gedaan voordat je Two Fifty Square startte?

Terug in de tijd ging ik rechtstreeks van school naar de werkplek. Ik verkocht en installeerde vacuümsystemen in nieuwe versies. Dat ging geweldig voor ongeveer 4,5 jaar. Ik was van plan om een ​​appartement te kopen en voor altijd in Dublin te wonen. Ik had helemaal geen reisplannen. En toen stopte mijn telefoon met rinkelen. Er kwam geen werk meer binnen. Dus boekte ik een vlucht naar Australië en vertrok ik zes weken later. Het sneeuwde toen ik wegging en we kwamen aan in de 30 graden hitte van Sydney. Na een tijdje verhuisde ik naar Melbourne, waar mijn oom woonde en werkte in de bouw. Toen kreeg ik een parttime baan in een koffiehuis waar ik van hield. De eigenaar wist dat ik in het begin niets wist, maar hij leerde me kennen en uiteindelijk opende hij me en leerde ik alles over het bedrijf. Ik deed dat voor 5 jaar. Er zijn constant nieuwe machines, technieken en bonen. Er valt veel te leren.

Heb je te maken met veel negativiteit die begon?

Er zijn mensen die niet beter zouden weten dat ze klagen over de prijs. Het is superieure koffie en ik vind het te goedkoop. Er is zoveel meer aan koffie dan het in massa geproduceerde spul dat de meeste mensen gewend zijn. Er is zoveel liefde en hard werk dat in elke beker terechtkomt. Ik geloof absoluut in het product dat ik het vanaf het dak wil schreeuwen.

Hoe horen mensen over het café?

We hebben geen website, we zijn van de hoofdstraat verwijderd en we begonnen zonder keuken, gewoon een geleende vaatwasser. Elke zondag gingen we dicht en ik werkte aan het gebouw. Ik weet niet hoe we het hebben overleefd. We hebben niet geadverteerd. Mensen kwamen gewoon.

Hoe lang duurde het bouwwerk?

Het duurde 1 jaar om al het bouwwerk samen met 2 andere bouwers te doen. We hebben geen architect gebruikt. We konden er geen betalen. Ik had een heel duidelijke visie en 8 USB-sticks vol met foto's die ik had verzameld uit New York, Melbourne, Singapore en mijn eigen ideeën dat ik het wel cool zou vinden.

Hoe ziet jouw gemiddelde dag er uit?

Ik ben nu een parttime barista. Ik dacht dat ik 40 uur per week in het café zou werken, maar ik besteedde het grootste deel van mijn tijd aan andere dingen. De keuken loopt bijna vanzelf, maar we hebben wekelijks een vergadering. Het was een beetje hectisch voor ongeveer 6 maanden aan het begin. Ik hoop dat de klanten het niet hebben gemerkt. Maar nu is alles gesystematiseerd en de medewerkers hebben hard gewerkt om het zo te krijgen. De meeste zijn hier al vanaf het begin.

Met het maken van zulke lange dagen, bestel je ook eten?

Ja, Camile Thai of Indiaans. Ik denk dat mijn laatste eigenlijk Neon op Camden Street was. Ze gebruiken ingrediënten van goede kwaliteit, echte kokosmelk. Niet elke plaats doet het.

Wat zou jouw perfecte voedseldag in Dublin zijn?

Beats by Ray bij Green Beards, vervolgens Bison Bar en maak het af met een paar cocktails in de Vintage Cocktail Club. Maar om eerlijk te zijn, ga ik niet veel uit eten.

Wat is er nodig om succesvol te zijn in het zaken doen?

Een grote liefde voor wat je doet.

Wat zijn je belangrijkste invloeden?

Melbourne City. Ik heb veel liefde voor deze stad. Ze hebben daar veel goede koffie. Mijn droomdag bestaat uit koffie op 4 verschillende plekken. Ik heb in het verleden altijd proeverijen gedaan.

Mijn familie was ook geweldig. Ze houden me bezig de moeilijke dagen.

Wetend wat je nu weet, wat zou je anders doen met het starten van het bedrijf?

Ik zou een duidelijke scheiding tussen werk en privé hebben. De belangrijkste dingen zijn familie en geliefden. Verlies het overzicht van wat belangriijk is niet uit het oog.

Ben jij van plan om een ​​andere locatie te openen?

Misschien een kleine afhaalplaats. Een kleine plaats. 10 m² zou genoeg zijn. We overwegen hier ook 's avonds te eten. Er is een enorm potentieel. Er zijn veel mensen in de hoofdstraat op zoek naar iets om te doen.

Bedankt Adam en gefeliciteerd met het café!

BezoekTwo Fifty Square of volg ze op Twitter enFacebook.

Ben je geïnteresseerd in een gratis Flipdish demo? Neem vandaag contact met ons op.