Digitale bestelwebsite en app voor hotels

Hotelgasten willen digitaal bestellen. Door digitaal te bestellen kan het receptiepersoneel zich concentreren op de gasten en kunnen de koks zich concentreren op het koken. Ons online bestelsysteem is eenvoudig te gebruiken en biedt mogelijkheden om de omzet te verhogen door extra menu-items te verkopen.

Klanten gebruiken online bestelwebsites en apps zowel voor het gemak als om beloningspunten te verdienen. Voor uw hotel geeft het hebben van een website en app met uw eigen huismerk toegang tot veel nuttige klantgegevens die hogere bestelvolumes en een efficiëntere werking ondersteunen.

Of u nu in een hotel of een hotelketen bent, ons online bestelsysteem kan uw zakelijke behoeften ondersteunen. U krijgt een volledig geïntegreerde online bestelwebsite op maat van uw hotelmerk waar gasten een bestelling kunnen plaatsen en deze kunnen betalen in een paar klikken.

Hotels die gebruik maken van het Flipdish-bestelsysteem kunnen hun activiteiten stroomlijnen, omdat het controle en inzicht biedt om zo processen en prestaties in het hele bedrijf beter te kunnen volgen.

Gasten zullen ook blijven terugkomen voor meer door loyaliteitsfuncties die in het systeem zijn ingebouwd om nabestellingen aan te moedigen. U kunt uw klantgegevens beheren om inzichten te ontdekken die de vraag naar bestellingen optimaliseren.  

Met een merkwebsite en een app, aangedreven door onze technologie, hebben gasten een snelle en eenvoudige manier om eten en drinken van het hotelmenu te bestellen.

Hotel tablet food order

Management Tools

Traceer en beheer een heel bedrijf vanuit één dashboard
Real-time online verkooprapportages over meerdere locaties
Gecentraliseerd dashboard voor het beheer van de verkoopgegevens
Bewaking van de personeelsactiviteit met controlelogboeken
Geef het personeel toegangsrechten voor specifieke activiteiten
Menu-items centraal of per individuele locatie bewerken
Traceer gegevens over meerdere locaties of voor specifieke locaties
Verminder de menselijke fouten

Operationele efficiëntie

Geautomatiseerde opdrachten aan portal/keuken/POS
Foutreductie
Intuïtieve enkelvoudige back-end voor alle touchpoints
Gemakkelijk en snel de spitsopdrachten en betaling beheren
Menu-items centraal of per individuele locatie bewerken

Betrouwbaar en veilig

Geavanceerde technologie
Cloud-gebaseerde software
Integraties met grote POS-aanbieders

Klantinzichten

Klantgegevens en -inzichten op topniveau
Herhaalopdrachten aansturen met loyaliteitstools
Aanpasbare kortingen en aanbiedingen
Vouchercodes
Push-meldingen

Lopende investeringen

We zijn toegewijd aan de multi-miljoen dollars investeringen in O&O en technologische innovatie om onze product suite en functies voortdurend te verbeteren.

Marketing Service

Gerichte reclame
Team van experts
Marketingplan op maat
Zichtbaarheid op sociale media en SERP’s

Toegewijde ondersteuning

Wij bieden 24 uur per dag, 7 dagen per week technische ondersteuning en praktische hulp bij de inzet, de werkzaamheden en het succes. Ons toegewijde klantensuccesteam werkt rechtstreeks met uw bedrijf samen om online orders te optimaliseren en te zorgen voor een maximale ROI van Flipdish-technologie.

Geloof ons niet op ons woord, kijk wat onze klanten zeggen

We werken samen met horecabedrijven over de hele wereld om hun succes te bevorderen via ons online bestelsysteem voor eten en drinken.

“ In het Novotel Charleroi Center Hotel hebben we veel succes gehad met onze online bestelwebsite en app, die zijn aangedreven door Flipdish. Gasten hebben het gemak om rechtstreeks te bestellen via het menu van de Gourmet Bar op hun eigen mobiele apparaat. Uit de gegevens blijkt dat de bestellingen in de eerste zes maanden voor 90% online via de website of de app zijn gedaan en voor 10% via een telefoongesprek. Onze hotelgasten willen online bestellen”
Front Office Manager, Christophe Vantyghem,Novotel Charleroi Center Hotel